Smartlog v3 » Naturjournal » Uhyggeligt stabilt vejr.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Uhyggeligt stabilt vejr.

7. Jun 2018 06:02, Farmer

Solen skinner ubønhørligt fra morgen til aften. Vinden er let til frisk døgnet rundt fra nordlige og østlige retninger, så der har ikke været mange nætter, hvor duggen har kunnet begrænse fordampningen.

Bygavlen kan kun nå at blive af moderat størrelse. Planterne har ikke sat sideskud, og hovedskuddet er ikke nok til at give en fornuftig avl. Desværre er der, både hos os og på landsplan, rigtig meget vårbyg i år, da det våde efterår ikke gav mulighed for at så det planlagte areal med vintersæd.

Hveden tåler stadig tørken og kunne, hvis der ellers kom regn, stadig nå at give et godt udbytte. Det samme gælder vinterrapsen.

Rødsvinglen har det gode dage, hvor den ikke lige står på en sandplet. Det har været perfekt bestøvningsvejr og bundgræsset er tørret væk, så der reelt kun er et par blade og frøstanden tilbage; men det er nok til at producere frø. Rødsvinglen dræede allerede de sidste dage i maj, så det bliver tidlig høst, med mindre at vejret slår om så vi skal have april, maj og junis nedbør i juli.

Vejret i Polen er det samme som her. Knastørt. En nabo dernede har ompløjet sin vårhvede og forsøgt at så noget sen boghvede i stedet. Vårhveden er vandkrævende og var ganske enkelt gået ud.
Da han fik en lokal byge på 13 mm. valgte han at bruge vandet på at få boghveden til at spire i stedet for. Det bliver spændende at følge. Boghvede kan nå at udvikle sig selv ved meget sen såning.
"Så mig sidst, så mig tyndt" sagde boghveden.

Bukkejagten får jeg ikke gjort meget ved i denne sæson. Dyrene er ikke særlig dagaktive i det tørre og varme vejr. For ca. en uge siden begyndte der at komme en ny gaffelbuk ved det ene vildtkamera.
Det er en nydelig ung gaffelbuk. Han kan blive et flot trofæ til næste sæson.


Det gælder for marken som for bukkene: Næste sæson må blive god.

 

Tags

Arkiv

Relaterede