Smartlog v3 » Naturjournal » Sandmosesnepper.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Sandmosesnepper.

20. Dec 2016 06:15, Farmer

Man kan måske ikke ligefrem kalde det sneppefald; men det må være tæt ved.
Ved søndagens jagt var der især mange snepper i to drev.
Mange af snepperne fløj som sædvanligt for lavt til at der kunne skydes; men der var også fine høje fugle og ikke færre end 7 snepper lå på paraden ved dagens slutning.
Vi var mere end 20 jægere samlede, så det var en ganske stor jagt. Det er dog ingen garanti for, at der er snepper. Ænder og fasaner er ret stabile; men snepperne ved man aldrig, hvor man har.

Jeg havde ikke selv sneppe på skudhold og Zini havde desværre heller ikke stand for sneppe. Jeg ville ellers godt have hende trænet i det med stand for sneppe.
Til gengæld havde Zini godt held med at apportere en sneppe, som var faldet midt i noget nærmest ufremkommeligt skrub af væltede træer og brombær.
Det er ikke alle hunde, som frivilligt tager en sneppe i munden. Snepper må have en særlig fært, som nogle hunde ikke bryder sig om, det er derfor vigtigt at unge hunde får trænet med sneppe lige fra starten at karrieren.

Det er Zinis sidste sæson som unghund. Næste år er hun 3 år, og skal kunne sit kram. Så er ungdommens overstadighed og manglende erfaring ingen undskyldning længere.
Det skal nu også nok gå. Hun vil, når denne sæson slutter, have haft mere vildt for, end mange hunde får på et helt hundeliv og hendes næse fejler ikke noget. Så afhænger resten af det i den anden ende af snoren.

Selvom man har hund med på jagt, og derfor heldigvis kommer på "Driverholdet" langt de fleste gange, er der stadig gode skudchancer. Driverne skyder efter det vildt, som enten flyver bagud af såten eller flyver til siderne. Det giver måske ikke de mange skud; men oftest er det spændende skæve chancer.

Mange fugle er et øjebliks skudoplevelse, som måske forsvinder i vrimlen; men nogle er værd at notere sig i erindringen.
Zini og jeg drev en æbleplantage ind, da en fasanhøne letter i den anden ende af drevet. Den når at få et par blanke forbiere af de andre drivere, og tvinges op over de høje graner bagest i billedet. Mit første skud var også blankt forbi og bagved; men i andet skud når jeg at få så meget sving i bøssen, at fuglen forender.
Zini apporterer og vi driver videre i de smukke æbleplantagefarver. Paradisæblerne bruges som bestøvertræer, og de små æbler får lov at hænge til glæde for solsorte og mennesker.
 

Tags

Arkiv

Relaterede