Smartlog v3 » Naturjournal » Saamænd, om ej det fyger.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Saamænd, om ej det fyger.

28. Feb 2018 05:12, Farmer

Det er herligt vintervejr i disse dage.
Lørdag fik vi hugget flis. Vi lejer maskinstationen til opgaven, for sådan en maskine kan lidt skov og hegn slet ikke forrente og afskrive. Den skal køre konstant vinteren igennem, og det gør den også.
Det flis vi ikke selv skal bruge bliver allerede leveret til fjernvarmeværket i dag. Der er godt gang i forbruget når temperaturen er -7 og vinden er oppe på 15-18 sekundmeter, også selvom værket endnu ikke skal varme Dansk Sprognævn op.
Hvilken ballade, blot fordi nogle arbejdspladser flyttes fra den københavnske hønsegård.
Jeg har måske skrevet det før; men findes der noget mere provinsielt end en københavner, der tror sig boende i en storby?
Herrestegud. Et par millioner mennesker i det mest afsidesliggende hjørne af landet.

Heldigvis for afgrøderne fik vi i går 3-5 cm. sne i går. Det dækker ikke helt planterne; men vækstpunkterne er dækkede, og det er det væsentlige.
På bakkekammene er det hele naturligvis blæst væk, så vintersæden bliver nok et broget skue til den kommende sæson. Det må tiden vise.

Herligt er det dog, når det fyger og raser:

Nede i skoven er der mere læ. Det var faktisk muligt at gå i granerne dernede uden at fryse halvt fordærvet;men der er ikke meget lys, når en kraftig snebyge farer forbi:

Snebyger giver kontraster. Ti minutter efter ovenstående billede er hunden og jeg ved granerne overfor gården, hvor sol og sne virker nærmest blændende:

Frosten og blæsten fortsætter nogle dage endnu. Vi har nogle stubbe, som skal graves op og et par dræn, som skal repareres. Den slags vedligehold er vejret perfekt til.

Tags

Arkiv

Relaterede