Smartlog v3 » Naturjournal » På jagt i vort åbne landskab.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

På jagt i vort åbne landskab.

12. Oct 2016 06:46, Farmer

Al slags vejr er jagtvejr; men der er nu nogle vejrtyper, som er bedre til jagt end andre.
De seneste 3 jagtdage har stået i regnens og blæstens tegn. Vi har fået over 25 mm. i løbet af perioden, og valget var, om man skulle blive våd indefra ved at gå i regntøj, eller våd ude fra ved at gå i almindeligt jagtmondering. Jeg valgte det sidste. Det bliver til mange kilometer i løbet af en dag, og for mig er det rædselsfuldt at være lukket inde i et tæt regnsæt.

Vejret til trods er arbejdet med hunden en fornøjelse. Der er stadig noget prelleri, altså dette med at hun vil løbe efter vildtet, når hun har lettet det, som skal pilles af Zini; men hun er sikker i standen og apporteringen nu, og med sine 2 år er hun umulig at gøre træt. Det kunne være morsomt at have en GPS på hende, så man kunne aflæse, hvor mange kilometer det bliver til i løbet af en dag.

Jeg nåede lige at snuppe et billede af en stand ved hegnet mod grusgraven.

og et enkelt lige idet fuglen letter og Zini følger den med øjnene:

Ellers er nedenstående nok mere det rette stemningsbillede for markjagt. Ud over vidderne efter agerhøns og harer med næste truende byge lige i hælene:

Vi har ikke lyng og revling, men rødsvingel og vinterraps; dog er det dage som disse let at forstå, hvad der virkede dragende på Blicher og senere fik Aakjær til i 1915 sarkastisk at skrive om hedens tilplantning:
"Glæd dig Jylland. Du tabte en naturejendommelighed, du mistede dit urgamle særpræg og fik som erstatning 100.000 favne pindebrænde."

Nu er princippet her på bloggen, at der så vidt muligt ikke vises genkendelige billeder af personer; men der kunne under en pause i det tålelige vejr mandag formiddag være blevet taget et foto stemningsmæssigt helt lig P.S. Krøyers maleri fra en hare- og agerhønsejagt i det nordjyske for over 100 år siden:

 

Tags

Arkiv

Relaterede