Smartlog v3 » Naturjournal » Overtræk.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Overtræk.

17. May 2018 12:23, Farmer

For to morgener siden, d. 15. maj, havde jeg atter oplevelsen af bramgæssenes forårstræk mod nordøst.
For to år siden var trækket d. 13. maj.
I år helt samme billede: I flokke på vel 100-200 fugle pr. flok  passerede bramgæssene under megen skræppen og halløj, men i bedste energibesparende v-formation. Flok fulgte flok. Der passerede flere tusinde.
Der skal også økonomiseres med energien. Der er flere tusinde kilometer til ynglepladserne mod nord.

I kæret ved Damhave er gæssene mere stationære. Et par grågæs med to gæslinger holder til dér. Det lykkedes at få et billede af den lille familie uden helt at skræmme dem fra vid og sans.
Læg mærke til at gasen, for at lokke mig væk, spiller syg med vingerne helt nede i vandkanten medens gåsen med gæslingerne trækker til den modsatte side under de nedhængende grene yderst til højre i billedet:Premieremorgenen for bukkejagten passerede mere stille end bramgæssene. Ikke et dyr viste sig i Albertmarken og det samme gentog sig i aftes.
I morges kaldte hverdagen igen, så det må vente med den buk.

Vejret er fortsat tørt og varmt. Sandpletterne begynder at vise sig i rødsvinglen.
Hveden nyder varmen. Den klarer sig en tid endnu og er ved at folde fanebladet ud. Det er ingen skade til, at rødderne presses til at søge dybere i jorden.
Det er vejrudsigten med en total regnfri udsigt hele måneden ud, som er det ubehagelige. Det ville gøre godt med regn lige efter pinsen.
Det er hermed bestilt.

Tags

Arkiv

Relaterede