Smartlog v3 » Naturjournal » Mon verdenspressen kommer?
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Mon verdenspressen kommer?

31. May 2012 06:25, Farmer

Vi har 4 hektar sent sået vårbyg. Egentlig skulle en kollega have haft kål i marken; men et eller andet gik galt i forhold til hans plan og derfor blev det ved byggen.
Harerne nyder godt af den endnu kortstråede afgrøde, hvor de frit kan springe omkring. I går var der ikke færre end 7 harer samlet, og jeg fik forsøgt mig med zoomfunktionen på de 5 af harerne lidet anende, at jeg skulle præstere en verdenssensation.

Harerne sad og sundede sig i byggen bag naboens lade

  

da denne miniature-ufo tilsyneladende pludselig befandt sig bag dem i øverste højre hjørne

Og tænk; således endte denne blog på alverdens avisforsider.

-Eller:Skulle jeg mon ta' og finde jeg ud af, hvorfor hulan kameraet laver den slags genskin ved zoom?
Der er jo altid noget, når det nye maskineri skal køres til.


Grundet rævens besøg i vinter har den for det meste stået på købe-æg i lang tid. Nu er den overlevende høne i æglægning igen; men kan naturligvis ikke dække vort forbrug.
Der er en ikke uvæsentlig forskel i blommefarve mellem græsfodrede Sølvhals' præstationer og de hvide slægtninges ditto:

Om ganske kort tid går de tre hønekyllinger i æglægning, og så er det slut med blegnæbenes efterladenskaber. Jeg bilder mig ind, at også smagen er anderledes fra vore egne æg; men synet er da også værdsat.

-Og hov. Der var egentlig også et killingebillede. Det er Sorttud II, som er mødrene ophav til disse to skabninger. Der er også to killinger i Hvæs' kasse; men hun er mere vagtsom og lader ikke fotografen arbejde frit, så de må vente.

 

 

Kommentarer

 1. Madame
  31. May 2012 07:53
  1

  Det er ikke enhver forundt at kunne tage billeder af ufo'er :-)
  Tillykke med familiefoøgelserne - små kattekillinger er slet ikke til at stå for, og så er det spændende at se, at foderet betyder så meget for æggeblommernes farve!

 2. Pia
  31. May 2012 20:40
  2

  Der er mange udfordringer, også med et kamera :-)

  Det er noget helt andet med en æggemad eller en råcreme når der er kulør på blommen. Det er der altid på vores. Søster har høns eller også har gårdejeren. Eneste problem er at man ikke kan lave en hvid flødeis, den bliver jo helt gul :-)

 3. Donald
  2. Jun 2012 11:49
  3

  Det ligner ikke en pixelfejl, den "ufo". Jeg kan ikke se om det evt. er en lille fugl der er "fanget i flugten". Jeg synes billedet er meget godt under alle omstændigheder :)

  Jeg kan godt lide farven på det æg til venstre - det var dog fantastisk! her i nærheden er der en hønsefarm, som også kan lave æg med mørke blommer, men ikke så mørke. Da ræven tog jeres høns tænkte jeg også: Hvilken katastrofe det ville have været i tider som bare for 140 år siden, hvor man kæmpede for hver centimeter på spisebordet, så at sige.

 4. Farmer
  2. Jun 2012 11:56
  4

  Ja! det er sq da en skovdue, Donald. Tak for tippet. så afblæses ruminvasionsvarslet midlertidigt hermed.
  Ja, i tidligere tider var tabet af høns en katastrofe. Derfor sov hønsene i stalden på hanebåndene (vel deraf navnet) og endnu tidligere sammen med mennesker og dyr i langhuset.

 5. den gamle krage
  4. Jun 2012 22:26
  5

  Fantastiske billeder, så mange harer samlet er vist ved at være en sjældenhed.
  Vi har også harer en masse, desværre af og til til kattenes store fornøjelse!

 6. Farmer
  5. Jun 2012 06:06
  6

  Harebestanden her omkring er støt voksende. Midt i firserne vrimlede de med harer; men så gik der sygdom i dem, og først nu er de ved at være tilbage i det gamle antal.

Tags

Arkiv

Relaterede