Smartlog v3 » Naturjournal » Ludomani.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Ludomani.

10. Aug 2007 08:14, Farmer

Når travheste og poker bliver for kedeligt, kan man jo altid gå i gang med at dyrke hvidkløverfrø.

Vi fik i forsommeren de smukkeste kort på hånden, og så er alle trumferne een efter een snart blevet spillet af hånden uden mulighed for at få noget for dem.

Hvidkløver, stadig i fuld blomst

 

For hvidkløver gælder, at den skal skårlægges (klippes af) minimum 25 dage efter fuld blomstring, første gang, der er udsigt til 5 dages tørvejr.
Det med fuld blomstring har ikke været noget problem. Den har været i det prægtigste flor helt tilbage fra midten af juni, som det fremgår af billedet.

Problemet har været at finde 5 sammenhængende tørvejrsdage!
Det har indtil for en uge siden været umuligt, og da vi endelig i sidste uge havde en god vejrudsigt, valgte vi at prioritere kornet højest, så vi lod være med at skårlægge kløveren.

Dette skyldes, at de der har høstet allerede, har haft så skuffende udbytter, at det ikke har kunnet betale for mejetærskningen.

Jeg har derfor, for at vurderer rentabiliteten, i aftes med segl høstet 1 kvadratmeter i marken på et sted, hvor marken står som gennemsnittet, pillet alle frøhovederne af og lagt dem til tørre i en bakke.

Når de er tørre kan jeg nulre frøene ud af bælgene og veje dem. 10 gram frø pr. kvadratmeter svarer til 100 kilo frø pr. hektar. Så der skulle ved normaludbytte svarende til ca. 800 kilo pr. hektar være 80 gram rent frø i bakken.
Det bliver der nu langt fra, for prøven vejer kun 220 gram i våd tilstand med bælge, gamle kronblade og det hele.

Det bliver spændende at se, hvad vi får på sidste udspil.
Rouletten kører.

Kommentarer

 1. Madame
  10. Aug 2007 13:00
  1

  Der må skulle gode nerver til at være landmand med al den usikkerhed omkring vejret - men det er fascinerende at få et indblik i via din blog.

 2. Hege Glad
  10. Aug 2007 15:07
  2

  Når jeg leser tekstene dine, lærer jeg hele tiden noe om landbruk. Når det er så sårbart, så må det da være viktig å ha flere ben å stå på? Har man bare ett, og det går galt, - så går det jo fryktelig galt.

 3. Farmer
  11. Aug 2007 05:11
  3

  Man SKAL have flere ben at stå på.
  Jeg har i år 8 forskellige afgrøder. Det skulle jo være mærkeligt, om alle 8 gik galt.
  Og endelig skal man kunne tåle at tjene penge det ene år uden at bruge dem, for næste år bliver måske dårligt og så...

Tags

Arkiv

Relaterede