Smartlog v3 » Naturjournal » I rørskoven.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

I rørskoven.

18. Dec 2016 06:27, Farmer

Formiddagen i går -og en god del af eftermiddagen- gik med jagt. Først var vi på Ejlingen (ø mellem Fyn og Æbelø) på rævejagt.
Herlig tur; men ræven fandt vi ikke.
Der var tydelig aktivitet. En ræv havde flere steder gravet efter mus og mosegrise for ganske nylig; men rævegraven var tom og der var ingen ræv ved de forladte bygninger og haver.

Derefter var det fasaner i rørskoven ud mod Næråstranden.
Det er svære at drev for hundene.
Tagrørerne er tætte, og fuglene trykker sig hårdt. Det lykkedes at få en enkelt fasan på tasken ud af mindst 15 fugle på vingerne, og det ville nogen måske kalde en dårlig jagt; men der er det sære ved jagt, at man faktisk nyder, når opgaven ikke lykkes særlig godt og vildtet snyder os og hundene på det groveste.

Både hunde og jægere var godt trætte, og her morgenen efter ligger Zini stadig og samler kræfter ude i bryggerset ved siden støvlerne.
Støvlerne holdes der øje med, for de er nøglen til jagt eller en tur i juletræerne, og lige neden under gulvet foran døren ligger et ikke alt for velisoleret varmerør, så pladsen er valgt med omhu.

Kræfter bliver der brug for. Vi skal på jagt fra solopgang til solnedgang i dag med brombærkrat og tætteste egepur i Sandmosen.
Det er gråænder, fasaner og ikke mindst snepperne vi vil gå efter.

Tags

Arkiv

Relaterede