Smartlog v3 » Naturjournal » Hjemme igen.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Hjemme igen.

29. May 2018 02:34, Farmer

Det er stadig tørt. Vi var heldige at få 4 mm. regn i forgårs.
Det frisker op og trænger ca. 4 cm. ned i jorden; men planterødderne i det øverste jordlag har været inaktive længe, så regn på det niveau giver kun eventuelle nysåede marker et løft.
-Men bedre end ingenting og måske en begyndelse.

I skrivende stund er der, efter DMIs radarbillede at dømme, et lille regn- og tordevejr på vej hen over os. Man lever i håbet og skal ikke klage. Der kan stadig nå at udvikle sig en god avl, hvis vandet kommer.

Kom i forgårs hjem efter en lille jagttur ved Elbens bredder i Lüneburg-området.
Dernede var løbet kørt for de marker, hvor der ikke kan kunstvandes.
Her er det en rugmark, som er tørret hen inden bestøvningen. Kun enkelte grønne partier i marken kan give en smule at høste:

De uhyggeligt tørre forhold påvirkede også jagten. Råbukkene forblev i skovområderne, hvor der stadig var friskt og grønt løv at få næring og væde fra, så det blev kun til en enkelt buk på 3 dages jagt.
Det er naturligvis lidt ærgerligt; men ærgrelsen ved at se ens jagtværts avl svinde dag for dag under besøget var dog langt større.

Kun helt ude ved Elbens flade bredder var der fugt endnu, og her forsvarede gammelråerne deres førsteret til grønt.
To gange så jeg en ung buk blive jaget bort af en rå, når bukken forsøgte at få del i herlighederne.
Råen skal bruge fugten til mælkeproduktion, bukken må tage sig til takke med skovens løv.

Billedet er taget kort efter solopgang.
Måske anes det, at hvedemarken i baggrunden allerede fra morgenstunden har den gråblå farve, som signalerer, at fanebladet er sammenrullet for at forsvare sig mod fordampning. Længere oppe i landet på de mere sandede jorde var hvedemarkerne brune. Bedre held næste år.


-Og så har den indfangede påfugl fra sidste uge fundet sin ejermand. Den er meldt savnet 5 km herfra og bliver afhentet i løbet af dagen.

Donalds kommentar fra forrige post om at påfugle kunne komme vidt omkring gav mig inspiration til at søge i et større område, og så var ejeren der pludselig.
Sådan kan det gå.

Tags

Arkiv

Relaterede