Smartlog v3 » Naturjournal » Fra det polske efter 81 mm regn.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Fra det polske efter 81 mm regn.

1. Jul 2018 05:34, Farmer

Kornmarkerne herhjemme mister deres grønne skær. De modner ikke; de tørster ihjel.
Vores plan er, at starte høsten i rødsvinglen i morgen.
Mange har allerede høstet rødsvingel; men vi havde stadig nogle rødfarvede stængler i går, og med en vejrudsigt blottet for betydende regn, satser vi på at få det hele med og få frøet tørt og færdigmodnet i hus.

Har været i det polske det meste af den forgangne uge. Dernede har vi fået regn; men den faldt så sent, at langt fra alle afgrøder kan nå at få glæde af de livgivende dråber.

Værst står det til med lupinerne. De skulle have 10-15 bælge hver; men varmen og det manglende vand på blomstringstidspunktet gjorde, at det kun blev til 4-5 bælge pr. plante.

 

Rapsen får næppe heller den store gavn af regnen; men skade gør det i al fald ikke.
På overfladen er rapsen brun og solskoldet, dog er der grønne stængler, så planterne er stadig aktive. Planterne er stort set uden svampe- og insektangreb, så den driftsmæssige side kan ikke klandres.
Normaludbytte venter dog næppe, selvom håbets grønne farve kan anes.

Triticalen (Krydsning mellem rug og hvede) skal nok nå at give en tålelig avl. Nogle pletter er helt gået ud; men langt det største areal har pæne aks. Nu ligner triticale altid en hel million lige før høst, så man skuffes let; men mon ikke det går.

De tidlige hvedesorter ligner triticalen; men de sene sorter, og dem har vi heldigvis det største areal med, ser lovende ud.
Det ligner slet ikke fuldt udbytte; men de kan stadig nå at overraske positivt. Vi har på vores egn i Danmark i al fald ikke en eneste mark, som blot har skyggen af dette grønne skær.Vinderen af regnlotteriet bliver dog med stor sandsynlighed boghveden.
Regnen i sidste uge kom lige ved begyndende blomstring. Nu er marken i fuld blomst. De 30 hektar har 20 bistader til bestøvningsopgaven og der arbejdes på højtryk.
Vi blev i bilen, for bifamilierne er ret hidsige modsat vores 5 familier i baghaven.

Billedet herunder yder slet ikke den blomstrende boghvede fuld retfærdighed. Det er skønhed som ved en blomstrende æbleplantage. Vi blev bag bilens skærmende, men også tonede ruder.

Det bliver spændende, hvilken avl en så tør vækstsæson kan give.

Tags

Arkiv

Relaterede