Smartlog v3 » Naturjournal » Fra den barske side.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Fra den barske side.

27. Mar 2013 05:27, Farmer

I går eftermiddags, da jeg kom kørende ved det gamle teglværk, så jeg ud af øjenkrogen en gråkrage, som sad 15-20 meter inde i en hvedemark og hakkede i noget.
Jeg blev lidt nysgerrig, og standsede for at gå ind og se, hvad den havde fundet, for jeg syntes, at "fundet" virkede levende.

Det viste sig at være en godt og vel knytnævestor harekilling, som stadig levede, selvom kragen havde nået at hakke et hul ved hovedet. De starter som regel med at hakke øjnene ud.
Jeg havde egentlig besluttet mig for at slå kræet ihjel og derved afkorte pinen; men så stak killingen af over marken, og jeg undlod at forfølge.

Kragen sad ca. 100 meter væk og ventede på ro til at give det lille kræ en langsom død.
Træskoene sank ned i det optøede 5 cm. tykke plørelag og jeg var i forvejen sent på den. 
Det var let at snuppe undskyldningen med at naturen skal gå sin gang, så den tog jeg. -Men det er barske forhold der hersker derude, og egentlig ganske flot, at en harekilling havde kunnet overleve dette vintervejr indtil i går.

Husk at sætte krage- og skadefælderne, for disse altædende arter er i større tal end naturligt i vort overflodssamfund.

Kommentarer

 1. Elin
  27. Mar 2013 07:34
  1

  Øv, det gjorde ondt at læse. Men rigtigt er det, og nu tror jeg alligevel at 'vores' gråkragepar skal skydes i år!

  Nej, ikke alle dyr er 'søde' dyr! Som min gamle ven , jægeren, sagde forleden, da jeg fortalte løs om de smukke sorte egern vi har på besøg af og til: Egern? Det er bare en slags rotte med en flot hale! Ja, egern hugger jo også æg i fugledes reder . .

  Og her hos os er der meget få harer, jeg så gerne nogle flere!

 2. Donald
  27. Mar 2013 12:11
  2

  Kan man sætte kragefælder i en parcelhus-have?

 3. Madame
  27. Mar 2013 13:48
  3

  Uha sikke en historie - naturen er barsk! Jeg ser jævnligt rovfugle flyve med en fugl i kløerne, og det har jeg det også svært med.

 4. Anne
  27. Mar 2013 17:35
  4

  Jeg vil også gerne høre, hvordan man kan sætte kragefælder op?

  I øvrigt så tog en sulten måge en due på min græsplæne for et par uger siden. Det har jeg aldrig oplevet før. Jeg vidste godt, at måger på mange måder er naturens skraldemænd, men jeg var ikke klar over, at de også var rovfugle.

  God påske til dig og dine, farmer.

 5. Farmer
  28. Mar 2013 05:05
  5

  @Elin: Ja, egern er også næsten altædende. -Og regulér lidt i kragebestanden. Det er bestemt til gavn for harerne.

  @Donald: Krage/skadefælder i parcelhushaver er vist ikke noget juridisk problem. blot du har én med jagttegn med på ideen. Der kan fanges rigtig mange krager og skader i parcelhuskvarterer.

  @MAdame: Det gode ved rovfugle som tager fugle er, at de som regel er hurtige dræbere. Unge rørhøge har jeg dog i to tilfælde set opføre sig mod harekillinger som beskrevet ovenfor med kragen.

  @Anne: Den med mågen, som tog en due har jeg heller ikke oplevet; men sølvmåger er store fugle, så har chancen været der, er energien i en due jo sikkert lig hundredevis af orme og larver.
  Også god påske til dig og alle i andre i blogland.

 6. Ellen
  29. Mar 2013 14:24
  6

  Ja, der er jeg også en smule blød. Det er jo sådan, naturen er indrettet, og det kan vi ikke gøre noget ved, men jeg behøver ikke at kigge på det.
  Jeg holder heller ikke af at se løver og lignende jage et dyr op og bide det i struben, til det er dødt. Jeg får som regel tralvt med strikketøjet, til jagten er overstået, for jeg kan ikke se noget fascinerende ved det.

Tags

Arkiv

Relaterede