Smartlog v3 » Naturjournal » Foråret så sagte kommer.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Foråret så sagte kommer.

31. Jan 2018 06:12, Farmer

Indtil videre har vinteren været af den grønne slags og med skylleprogrammet i højeste gear.
Vi savner stadig at få gang i vinterpløjningen.
Egentlig var det planen at forsøge i dag; men vejrudsigten melder regn allerede i løbet af formiddagen, så det ligner mere en dag til klargøring af mejetærskerens skærebord.
Vi her forholdsvis meget græsfrø til kommende høst, så vi skifter fingrene i knivbjælken. Græsfrø stiller store krav til et rent snit, og så kan vi lige så godt tage fat om ondets rod. Det tager sin tid at skifte, og tid har vi næppe, når jorden igen bliver farbar og vejret arter sig bedre.

Det milde vejr har lokket forårbebuderne frem. Vintergækker og erantis står klar til at springe ud i fuldt flor, og de tidligste typer af krokus er også med på samme galaj.
De skal nok klare den under alle omstændigheder; men februar kan stadig nå at give lidt vinter.
Denne håndfuld fik en tur på bordet i stedet for februars prøvelser, da vi havde en lille efter-jagt-sammenkomst i lørdags. Det er ikke hvert år, at det er muligt i slutningen af januar:Hønsene er også ved at melde forår. Den første dværghøne er liggegal og jeg hentede 13 æg til hende fra en wyandotte-avler ikke så langt herfra.
Hvis alt går efter planen klækker de i slutningen af februar med et herligt bland af farver, da avleren endnu ikke havde delt sin flok op i avlsstammer.
Der gik en legbar-farvet hane ved høner af blå, hvid og legbar, så det kan blive hvad som helst.
Wyandotter findes i et væld af farver, og krydses farverne kan alt ske.
Prøv at billed-google "Wyandotte".
Det bliver spændende at se udfaldet af udrugningen.

 

 

Tags

Arkiv

Relaterede