Smartlog v3 » Naturjournal » Foråret fortsætter.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Foråret fortsætter.

2. Apr 2017 04:03, Farmer

I forgårs 20 grader, i går 18!
Det var nærmere sommer end forår; fra i dag skulle temperaturerne blive mere normale for årstiden.
Jeg nåede at få noget af rapsen sprøjtet mod kamiller. Det kræver god vækst og temperaturer over 15 grader, så det er vist første gang jeg har prøvet den sprøjtning i marts. Ofte ender vi henne i slutningen af april, inden det er muligt.
Fra næste sæson kommer et nyt produkt på det danske marked, som giver mulighed for efterårsbekæmpelse. Det bliver en stor lettelse at slippe for tidspresset med at nå bekæmpelsen i foråret.

Forårssåningen fortsætter. Om vejret vil er vi færdige i sidst i næste uge.
Vi har ikke noget, som er tjenligt til såning i dag, så det bliver en søndag i opharvningens og udjævningens tegn. De stykker, som skal sås mandag har nogle pletter med ret leret jord. De får lige en ekstra gang harvning med en gammeldags s-tandsharve og en ekstra udjævning af forageren inden rotorsættet kommer på.
Der skal være udlæg af rødsvingel i byggen, så det er vigtigt at marken er jævn.
Når vi er færdige med at så udlægsmarkerne, skal der ikke jordbearbejdes de næste 3-4 sæsoner. Først høstes byggen i år, og derefter vil græsset i bunden af byggen udvikle sig og give frø de næste 2-3 sæsoner.

Da jeg sprøjtede rapsen i Kroghen havde jeg en pudsig oplevelse, idet en ræv sad i rapsen og først løb væk, da den var få meter fra traktoren.
Jeg nåede lige at undres, da forklaringen kom i form af en fasanhøne som sprang frem og løb i sprøjtesporet få meter fremme.
Så blev der alligevel ikke fasan på middagsbordet for Mikkel den lørdag.

 

Tags

Arkiv

Relaterede