Smartlog v3 » Naturjournal » Flisen i hus.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Flisen i hus.

31. Jan 2013 22:09, Farmer

Januar går på hæld. Det burde have været en stille måned med god tid til det hele; men hvor blev den af?

Lidt er det dog blevet til. Kornet er leveret, så der kun ligger et enkelt parti byg tilbage, som lige skal tørres en smule mere inden levering.

I sidste uge fik vi hugget flis. Der blev godt og vel 100 m3 flis, som er hugget ned til 2,8 cm., så der kan fyres med det i vores stoker. Den er egentlig til korn og træpiller; men kan også klare finthugget flis, når blot der er omrører i tanken.
Jorden var godt frosset, og det var muligt at køre over hele skovbunden, da vi slæbte ud til flishuggeren. Det havde jeg ikke drømt om, da vi fældede. Jeg var sikker på, at det ville blive en ren skovspils-opgave; men sådan gik det heldigvis ikke. Det er langt mere fleksibelt at trække ud med traktoren.

Det giver et noget mere overskueligt areal, når de væltede stammer er væk.

Her er udsigten før flisning:

 

-Og sådan ser samme stykke ud i dag:

Til foråret vil det vrimle med små træer og en masse urter i den nyåbnede skovbund, og om 5-6 år er det så tæt, at man må hugge sig igennem.

Lidt jagt er det dog også blevet til. I dag sluttede vi sæsonen med 4 duer på morgentræk og et par kokke efter kaffen.

Kommentarer

 1. Elin
  15. Feb 2013 08:01
  1

  Så fik jeg fulgt op på dine blogs, og spændende er det! Hvor er den sort/grønne fasan dog smuk! Vi har også skudt en del fasaner i januar, og glæder os nu fasansteg og suppe!

  M.h.t, blogs kan jeg kun anbefale blogspot, alene af den grund at den ejes af Google hvilket giver en fantastisk god søgemaskine tilgang! Alt fungerer perfekt og du kan vælge design og opsætning frit! Jeg har flere sider og de har fungeret fejlfrit i 10 år nu!

  Mine fotos ligger på Photobucket, den er også sikker, har brugt den i mere end 10 år, det er gratis. Nå - bare et godt råd! God weekend!

 2. Elin
  15. Feb 2013 08:05
  2

  Så flittige i er, det er et flot stykke arbejde med al den flis!

  Ja, det trækker også godt i Stokeren her hos os i den kolde tid! Vi fyrer med både piller, skovtræ og ophuggedes paller vi får fra venner og bekendte! Der skal noget til når det fryser -10

Tags

Arkiv

Relaterede