Smartlog v3 » Naturjournal » Flis og netværk.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Flis og netværk.

6. Apr 2012 07:53, Farmer

I mandags fik vi endelig gjort alvor af at få lavet flis af den stak træ vi lavede ved ydtyndingen på Knotten i sidste måned.
http://farmer.smartlog.dk/elmen-p--vej-tilbage--post421034

Jeg havde selvfølgelig glemt kameraet, så hvis nogen er interesseret i at se et sådant monstrum, er flishuggerens hjemmeside her:
http://www.fynsminiflis.dk/Flishuggeren.html

Fidusen ved denne type flishugger er, at den laver flisen i så små stykker, at mit stokerfyr kan fyre med det. Almindelig flis kan sætte sig fast i indføringen til kedlen, og det skal for en hver pris undgås.

Produktet blev særdeles godt, og ligger nu til eftertørring i korntørreriet;

 

Men jeg havde overvurderet flishuggerens evne til at tage de større dimentioner, og hvad gør man så, når man kun har taget den lille afgrener-motorsav med?
Joh, Man ringer lige til Ole nede i Karls hus, og flux er hjælpen dér.

Nu er det ikke sådan, at Ole ikke ejer det hus han bor i; men han er så heldig at bo i det hus, hvor Mary og Karl boede indtil en gang i 1980'erne.
I mellemtiden har andre også boet der; men det bliver altså ved med at være Karls hus i mange år endnu. -Uanset hvem som måtte stå skrevet på skødet.
Mary og Karl har jeg skrevet lidt om her:
http://farmer.smartlog.dk/mary--post82504
-Og så kom jeg i tanke om, at jeg tilfældigvis, fra en af vore nære venner, forleden fik mailet en dejlig stak billeder fra et sølvbryllup i september 1955 hos dennes farfar, som samtidig var min bedstefars ven gennem hele livet.

Så her har vi et billede af Karl siddende ved siden af den Store Oluf, som må have sin egen lille historie en anden gang.
Mary er selvfølgelig i køkkenet og er derfor ikke med på billedet.

Mine dengang endnu ikke gifte forældre (derfor sidder de som forlovede, modsat gifte, ved siden af hinanden) var med:

Og mine bedsteforældre var der naturligvis også:

De sidder på hver sin side af Anna, som var faster til hende, som nu giver vores gamle brandtønde en kærlig hånd og passer godt på den:
http://farmer.smartlog.dk/den-gamle-brandt-nde----post441249

Annas og sølvbrudgommens familier har iøvrigt boet i sognet fra før 1662, hvorfra sognet ældste bevarede kirkebøger stammer.
Vi er jo tilflyttere, som først flyttede hertil fra nabosognet i 1844.

Rart med et godt netværk og en vis grad af kontinuitet.
 

Kommentarer

 1. Donald
  6. Apr 2012 12:13
  1

  Det var da fint at Ole kunne og ville hjælpe. - Jeg kan ikke finde ud af, hvor meget man kan være bekendt at trække på naboernes hjælp; det er nemmere den anden vej, at tilbyde en hånd, når der er noget, der skal gøres. Men jeg har da heldigvis også fået meget hjælp selv.

  Billederne er så gode, hvor ser de glade ud, Oluf og Karl. Det er ikke opstillede, kunstige smil. De andre billeder er også meget naturlige, det siger mere om menneskene at se dem i aktion. Dine forældre ser så unge og smukke ud!

  Ha-ha tilflytter - ja hvad så med mig, jeg kom til Vejby for 25 år siden og jeg er den 2.længstboende på vejen her :)

 2. Madame
  6. Apr 2012 19:34
  2

  Sikke en gave at få alle de gamle billeder fra 1955, FArmer! Dine forældre var et smuk par, og det var dine bedsteforældre bestemt også. Og der sidder Anna, som passer godt på 'lokalarkivet'. Sjovt som billeder er tidstypiske, og de har sikkert fået suppe, steg og is ...

 3. Farmer
  7. Apr 2012 06:33
  3

  @Donald: Jeg er aldrig bleg for at spørge om hjælp, og hvis man så giver lidt igen af samme skuffe, så er det virkelig givende.

  @Madame: Jeg er ikke helt sikker på menuen. Det vil jeg lige starte en kontrol af i aften, hvor sølvbrudeparrets barnebarn kommer på besøg hos os.
  Sølvbruden er førte dagbog gennem hele livet.
  Is var iøvrigt sjældent dengang. Man fik oftest fløderand.

Tags

Arkiv