Smartlog v3 » Naturjournal » Efter dansen.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

Efter dansen.

4. Apr 2017 06:26, Farmer

Nogle grene af landbruget er bedre til at promovere sig selv end andre. Økologer holder åbent hus når køerne kommer på græs.
Hos en landmand, som vi laver lidt af markarbejdet for, bliver der forleden ko-danset uden de store reklamespots.
Jeg gav blot en hånd med for at holde styr på tropperne.

Jeg kom først i tanke om, at jeg havde kameraet i bilen, da vi havde fået ro på flokken og danseriet havde fortaget sig.
Som landmand er det et mere nydelsens øjeblik end når hele flokken hopper rundt og hegnet kan blive brudt ned når som helst.
Sorte Sara fra Sahara fører an i løjerne. Hun er egentlig en sortbroget fejlaflevering fra inseminøren, men malker som en besat og får derfor lov at leve trods den genetiske afvigelse fra jersey-normen:

 

Vi har stadig strålende forårsvejr, og temperaturerne er dalet til det mere normale for årstiden.

Dyrlægemarken blev sået i går. Den er forårspløjet, og der er en del områder i marken med ler, så det varme vejr med den store fordampning havde givet en lidt for hård optørring.
Vi gav knoldene en tur med s-tandsharven inden rotorsættet kom på, så det blev egentlig ganske hæderligt. På billedet set tydeligt før/efter rotorharven-effekten på en af lerbakkerne:

 

Det er 3. sæson vi bruger at så en blanding af byg og startgødning ud. Blandingen gør, at byggen har næring lige i nærheden helt fra start, og det er nødvendigt for en sprinter-afgrøde, der skal høstes allerede om 4 måneder.


Tidligere havde vi en frontmonteret gødningssåmaskine som placerede gødningsstriben lige mellem kornrækkerne; men det var temmelig bøvlet og byggen tåler fint at ligge lige ved siden af gødningen. Det var ikke gået med mere småfrøede arter som f.eks. roer.

Tags

Arkiv

Relaterede