Smartlog v3 » Naturjournal » De ringer.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

De ringer.

19. Jun 2018 06:13, Farmer

Var en tur rundt på Skanderborgegnen i søndags i forbindelse med en fødselsdag i familien. Smuk egn, men et barskt område at drive landbrug i.
Fødselaren har sin jord bortforpagtet -endda med forudbetalt forpagtningsafgift, så han er sikret; men det bliver ikke det store sus at være forpagter.
De havde fået regn på det seneste; men for sent til at redde avlen.

Enkelte marker kommer slet ikke til at give udbytte. Her er det havre tæt ved Himmelbjerget:

Uanset vejret frem mod høst, vil der ikke blive noget kerneudbytte at hente her. Det bedste ville være at slå det af til en slags hø; men der er ikke nok til at dække omkostningerne ved slåning og presning.

Der bliver stor mangel på halm og andet stråfoder i år. Jeg blev i går ringet op af to forskellige, om jeg havde noget hø eller halm til salg.
Kornet står næsten overalt tyndt og kortstrået. Det vil ikke give særlig meget halm at presse, og efter første slæt græs er det kun hvor der kan vandes, at der er nogen målbar genvækst.
Kreaturer skal have stråfoder for at vommen fungerer. Det er ikke nok at give dem kraftfoder og kerne.
Prisen er allerede dobbelt op i forhold til normalen.

Ikke blot halmkøbere, men også selveste Microsoft ringede til mig igen i går. Det er pudsigt, så heldig jeg er.
Igen kunne jeg få det halve kongerige. De skulle blot lige have lidt kontonumre og lidt forskelligt.
Sært, at Microsoft smider sådan om sig med pengene i stedet for at give deres højt placerede medarbejdere et engelskkursus.
Det er altid en svært forståelig person med tydelig indisk/asiatisk accent, som Bill Gates personligt har udvalgt til at viderebringe det glade budskab.

Tags

Arkiv

Relaterede