Smartlog v3 » Naturjournal » A Touch of Frost.
Opret egen blog | Næste blog »

Naturjournal

The Call of the Wild.

A Touch of Frost.

26. Jan 2012 06:44, Farmer

Det lader til, at vi lige skal have lov at snuse til vinteren i en kortere periode.
Gadekæret er nu helt tilfrosset. Ændernes våge under grenene er helt lukket til og så leves det frie andeliv farligt med det antal ræve vi har i området i år.To gange i forgårs blev der set to ræve henholdsvis ved Iglekæret og ved bækken langs Jakobs Skov, i går eftermiddags stod der en ræv midt på Stats-engen da jeg kørte forbi sidst på eftermiddagen og da jeg kom retur efter mørkets frembrud sprang der en ræv over vejen ved Allégården.

Alma bruger kun sjældent sin hundegård, og da slet ikke om vinteren, og da frosten burde gøre det umuligt for ræven at grave sig under, blev det besluttet, at hundegården må anses for at være en rimelig sikker vinterresidens for ænderne.
Dertil kommer, at Alma hver nat ligger mindre en 30 meter fra hundegården og nyder badeværelsets gulvvarme, så hvis ikke hun giver lyd fra sig ved rævebesøg bør hun fyres som vagthund.

Vi havde forventet en del bøvl med projektet; men det lykkedes egentlig ret let for naboen og jeg at få ænderne drevet over vejen og ind på gårdspladsen. Efter et par forsøg fik vi dem minsandten også ind i hundegården, så nu er det blot at håbe, at ræven ikke er mere snu og modig end godt er.

Lørdag er der fælles rævejagt i området, og så mon ikke det skal lykkes at få rævebestanden normaliseret en smule?  

Kommentarer

 1. Madame
  26. Jan 2012 18:14
  1

  Det er et meget smukt bilede, du har taget! Mærkeligt at I har så mange ræve - her er det et par år siden, jeg så en sidst.

 2. Farmer
  27. Jan 2012 04:47
  2

  Ja, rævebestanden er heromkring tiltaget meget. Jeg har kun "smidvæk-samfundet" som forklaring. Ræve overlever fint på halve madpakker og andet fra grøftekanterne.

 3. naboens dreng
  27. Jan 2012 23:45
  3

  måske det snart er tid at komme til fyn og se om skøjterne stadig dur

 4. Farmer
  28. Jan 2012 05:51
  4

  Tja, Hvis vejret holder, kan isen sikkert bære midt i næste uge.

 5. Donald
  31. Jan 2012 22:16
  5

  Sikken et arbejde - godt det lykkedes.

  Jeg kan godt huske du har nævnt det store antal ræve i forbindelse med en rævegrav, der blev brugt af flere ræve-familier.

  De kan jo heller ikke finde noget at spise, så ænderne er vel glade for at komme på hotel eller hvad?

 6. Farmer
  1. Feb 2012 05:30
  6

  Tja, ænderne accepterer i alt fald modvilligt´den midlertidige bolig; men de kender heller ikke alternativet som ræveføde.

Tags

Arkiv

Relaterede